Nellie Pretty Doodle

De Australische Labradoodle

Vriendelijk karkater, grappig uiterlijk en allergievriendelijke eigenschappen

De Australische Labradoodle

De Australische Labradoodle is een hond die steeds meer voorkomt in het straatbeeld. Zijn populariteit komt voort uit zijn vriendelijk karkater, grappig uiterlijk en zijn allergievriendelijke eigenschappen. Het is niet zomaar een kruising tussen een labrador en een poedel, zoals vaak wordt gedacht, maar hij is ontstaan uit een mix van meerdere rassen die deze hond samen maken tot wat hij nu is.

De vacht

De vacht van de Australian Labradoodle is bijzonder. In de praktijk blijkt dat veel mensen die allergisch reageren op honden, wel goed reageren op een Australian Labradoodle.
Er bestaan twee soorten vachten: de wollen vacht en de fleecevacht. De wollen vacht heeft wat weg van een schaap en de fleecevacht is zacht en golvend. De vacht moet goed onderhouden worden, anders ontstaan er klitten.

Het karakter

De Australian Labradoodle is erg intelligent, sociaal, komisch, zacht en rustig in de omgeving. Ze zijn zeer evenwichtig, zachtaardig, lief en aanhankelijk. Door zijn intelligentie is hij makkelijk te trainen.
Zijn sociale karakter maakt dat hij erg graag in de aanwezigheid van zijn baasje is. Het is dus absoluut geen hond om buiten te houden of heel veel alleen te laten.

Gezondheid

Een Australische Labradoodle wordt gemiddeld tussen de 13 en 15 jaar oud. Er zijn geen specifieke gezondheidsproblemen die vaak voorkomen in dit ras. Ouderdieren worden steeds streng getest op heup,- elleboog en oogafwijkingen.